STEMBAND HOPCHORA
Modern repertoire in luchtig kleedje

Stemband Hopchora is geen koor van dertien in een dozijn. “Stemband” staat voor het instrument waarmee de zangers scoren, maar benadrukt ook het groepsgevoel en de onderlinge (h)echte band zonder dewelke een koor niet boven zichzelf kan uitstijgen. Een koor is pas zo sterk als zijn zwakste schakel, als de klasse van zijn dirigent én als de kracht van de groep. Dat weten ze bij Stemband Hopchora.

Dit koor van stichter-voorzitter Bart Wemaere en huidig dirigent Alexander Besant zingt vier- tot bij momenten zesstemmig dankzij 40 zangers tussen 15 en 75 jaar, vooral dertigers en veertigers die een uitgebreid repertoire profane muziek voor hun rekening nemen. Hopchora blijft medestichtster en eerste dirigente Lieve Hutsebaut en ere-dirigent Dominiek Orroi dankbaar voor hun grote engagement.

Stemband Hopchora durft al eens van buiten zingen en soms charmeren de zangers niet alleen met hun stem, maar ook met hun acts en zelfs met extra attributen.

Hopchora – naar het bekendste exportproduct van Poperinge, nl. hop; en chora, Grieks voor koor – brengt jaarlijks enkele optredens, al dan niet in eigen regie, en luistert geregeld een academische zitting op.

Wil je het koor aan het werk zien ? Consulteer even de rubriek 'optredens'.
Heb je een muzikale vorming en zang- en/of koorervaring ? Voel je de kriebels om je elke woensdagavond te amuseren in het auditorium van de stedelijke kunstacademie, Oostlaan 11A (van 20h tot 22h) ? Contacteer eens de dirigent, en wie weet, word jij een nieuw lid van Stemband Hopchora.